søndag 29. april 2012

Innholdsrik helg :-)

Jeg begynte fredagen min med en aldri så liten handletur....Som tidligere nevnt har jeg nå en plan om å handle inn 1 gang i måneden. Eller dvs, det som kan handles, for frukt og melk har jeg beregnet at jeg må handle inn minst en gang ekstra.
Det blir spennende å se hvor lenge "lageret" holder og om vi klare å holde oss til planen.

Dette er hva jeg hadde med meg hjem fra handleturen.

Ellers på fredag tok jeg meg en aldri så liten "fest":-) Vi hadde fest med jobben og jeg og styrer var i sosialkomitene og hadde laget en aldri så liten rebus til de andre. Alle endte opp i barnehagen, der vi hadde Beat for Beat (som jeg hadde lånt av ei venninne) utover kvelden.
Det er kjekt å komme seg ut, men tar på å være på fest når enn er tykk som en elefant...hehe:-)

Ellers i hjemmet er det jo prosjekt lekehytte på gang. Vi begynte for 2 uker siden og nå er det bare litt utfor og innredningen som gjenstår. Har brukt helga til å grunne å male inni, for å få alt lyst å fint. (Bilder kommer etter hvert).
Så nå gleder jeg meg til å gjøre litt shopping til det som skal være inni, har et bilde i hodet om hvordan det skal se ut, så får vi se om jeg får det til:-)

Så er det heller ikke lenge til 2 bursdags feiringer, eller 3 med familieselskapet, her i huset. Det blir en sjørøver bursdag og en Hello Kitty bursdag, så mor er i gang med forberedelsene til det også.
Så som formiddags aktivitet i dag, mens vi venta på at far skulle våkne, satte jeg og ungene i gang med å lage pappmasje.

Først klippet vi opp avis strimler.

Så laget jeg lim av mel og vann.

Blåste opp en stor ballong.

Så var det bare å sette i gang, dyppe avis strimlene i limen og lime på ballongen, lag på lag.


Og slik ble resultatet.


Så nå må vi bare venter på at den skal tørke så vi kan male den.
Det er en gange "klissette" aktivitet, så jeg hadde tatt av barna alle klærne og de satt bare i trusen og "jobbet". Og det er jeg glad for, da kunne jeg bare hive de under dusje og spyle de etterpå.

Inni mellom all maling og andre kreative prosjekter, har vi vært på familiedag på stranden, i "reste bursdags fest" og ikke minst fått kjenne litt sol og varme:-)

Så nok en innholdsrik helg er over og det ser ut som våren endelig har kommet til oss. Håper den har planer om å bli også:-)

Ha en fn uke alle sammen:-)

mandag 23. april 2012

Leketeppe og mat planlegging

Da erførste teppet til lekegrinda ferdig. Det er sydd av ulike stoff som jeg hadde liggende, blant annet dynetrekk, t-skjort, fleecepledd osv. Inni er det en tynn dyne fra IKEA. Jeg har sydd det slik at det kan brukes på begge sider.
Denne er sydd i blåtoner og skal brukes om det blir en gutt:-)
Så nå skal jeg sette i gang med jente teppet.



I tillegg er jeg i gang med planlegging av mat liste. Jeg har et ønske om å kunne sette opp hva vi skal ha til middag hver dag og i tillegg bare handle 1 gang i måneden. Fikk inspirasjon når jeg leste om en familie som fik dette til, de sparte både penger, tid og ikke minst frustrasjon over hva de skulle lage til middag hver dag.


Vi ha ikke vært så flinke å planlegge hos oss og middagene har ofte endt opp med å bli det vi har i kjøleskapet/fryseboksen. Så ikke så variert og spennende kan man si!!!

Så nå skal jeg prøve meg på dette, tror jeg må teste ut 14 dager om gangen før jeg kan gå over til bare å handle 1 gang i måneden. Så leter rundt på ett og i blader etter ulike middags tips. I det nye bladet til foreldre og barn som heter mat og helse, var det mange bra tips til både middager og varierte matpakkemat til barna.


Ha en fin uke videre:-)

tirsdag 17. april 2012

33 uker tjukk i dag

Er i dag 33 uker og har 7 uker igjen. Har i det siste begynt å tenke på at det faktisk skal komme et nytt tilskudd i familien, er ikke så mye mer forberedt enn at tanken er der.

Merkelig hvordan det er, med nummer 1 var alt klart mange uker (om ikke måneder før). Med nummer 2, hadde vi ikke hatt tid til å rydde bort etter første mann (er 13mnd mellom de), så da var også alt klart.

Men denne gangen er det jo litt vanskeligere å planlegge i og med vi ikke vet hva det blir. Men nå skal det være sagt at vi har noe utstyr stående, fra de andre to, hos mine foreldre slik at det er bare til å hente det frem. Klær er det litt værre med, trodde jeg hadde mye klær liggende, men når jeg hentet frem kassene med barneklær var det bare 1 sett til gutt og 1 sett til jente i babyklær. Resten har vi gitt bort til venner og kjente. Så får satse på at vi får mye fint i gaver...hehe:-) Eneste vi har nok av er strikke klær, siden både mormor, farmor og mor mi strikker.

Ellers er formen "så der", har innsett nå at for å ikke måtte krype mot slutten, har jeg måttet be om mer kontor tid og mindre tid på avdeling på jobben (har til nå jobbet 80%). Så dette er siste uken min på avdeling, skal fra neste uke bare være på kontoret.
Sliter med bekken plager, kan ikke gå så langt før det kjennes ut som jeg blir delt på midten. I tillegg har jeg siden helgen begynt å sove dårlig, dette skyldes at jeg ikke klarer å ligge på ryggen lenger (får ikke puste da) og det å ligge på sidene for mye = vondt i ryggen = lite søvn.....+mega halsbrann hele tiden!!

Går i det store og det hele greit, men må være lov å klage litt nå når det nærmer seg slutten:-)

Bildet er av gravidmagen min i uke 33 fra alle 3 svangerskapene, så kan de som vi prøve å gjette kjønnet på babyen:-) (nr.1 er gutt, nr.2 er jente og nr.3 er ??)
Ha en fin kveld videre, nå er det loppe kassen for min del!!

søndag 15. april 2012

Effektiv dag

For første gang på det jeg kan huske har jeg hatt ne hel søndag alene i huset. Den har jeg tilbrakt med symaskinen (og litt opptak av frustrerte fruer inni mellom). Jeg har fått sydd 2 bukser, ett skjørt, klippet opp alle biter til 2 lekegrindstepper.

Jeg har og laget bursdags invitasjoner til minste jenta sin bursdag (som ikke er før i begynnelsen av juni vel å merke), men tenker å ha bursdagen hennes i slutten av mai siden jeg har termin på hennes dag.
I tillegg har jeg laget noe stæsj til sjørøverbursdagen til mini Sabeltann, som er i begynnelsen av mai.

Her er et lite bilde ras fra dagens produksjoner:-)

Et retro skjørt laget av gamle sengetøy.



Apekatt bukse til den lille apekatten vår. Laget av stoff fra stoff og stil.


Og en ballongbukse til prinsessa. Ble noe lang i beina så må justeres litt på, før den blir tatt i bruk.


Kjekt å få vært litt produktiv av og til. Håper alle har hatt en fin søndag:-)

lørdag 14. april 2012

Mange Prosjekter i hjemmet

Vi holder på med mange prosjekter på en gang her hjemme. Mr Handyman + min far holder på ute og jeg holder på med ulike ting på håndverk fronten.

Uteområde er siste rest av oppussing av huset vårt. Vi har gort alt fra bunnen av innvendig, så nå gjenstår bare opp shining av uteområdet. Tomta vår er på flere nivå og det meste er terrasse, men det øverste nivået begynte vi så smått i fjor sommer å gjøre om til lekplass for barna. Dette har vi tenkt å gjøre ferdig dette året.
Så i dag har Mr. Handyman og min far startet på trappen opp slik at barna klarer å komme opp fjellsiden uten uten hjelp.

I tillegg har de startet på lekehytte til de søte små. Den skal stå sammen med huske stativet og rutsje banen vi kjøpte i fjor sommer. I tillegg ønsker jeg at vi lager en liten bål plass som vi kan grille pølse på pinne i sommer.

Inne går symaskien for fullt. I dag har jeg akkurat avsluttet en lekegrinds pose som jeg startet på for en stund siden. Manglet bare kantbånd (som jeg fikk av min mor).

Den skal henge på lekegrinden og ha alle babylekene oppi, slik at det ikke blir liggende masse leker oppi grinda når babye skal være der. Håper bare den virker like bra som den er tenkt.


Ellers holder jeg på med en barselgave til en liten prinsesse på 10 dager. Bilder av den kommer senere, så gaven ikke blir avlørt før mottakeren har fått den.

Har og laget album fra barnas første leve år, som jeg har bestilt hos japan foto. Har planer om å lage fotobøker av resten av bildene, for har ikke fått framkallt bilder på MANGE år. Men det tar sin tid så får gjør det når jeg skal ha en sy pause.

Har flere sy prosjekter på gang som skal tas fatt på i kveld, så følg med:-)

Ha en strålende lørdags kveld alle sammen:-)

fredag 13. april 2012

Ny start

Ja då har vist eg og blitt blogger.....må nok bruke litt tid på å sette meg inn i dette her, som dokke kanskje ser;-)
He prøvd meg på å utforme blogg siden, men må nok få litt hjelp!!! Bilde blei jo alt for stort.....

Men sånn ellers komme eg her t å skriva om det som opptar meg og min familie, og de hverdags sprellå me finne på.

Så sleng deg på å følg med:-)